Meteen naar de inhoud

Kassasysteem Horeca

MODEL

 NAAM

GESCHIKT VOOR

PRIJS SOFTWARE

 PRIJS HARDWARE

REVIEW

BESTEL

Horeca

79,- t/m 209,- per maand

N/A

Zettle Kassasysteem

Horeca, Retail

1,95 % per transactie

249,- t/m 699,-

SumUp Kassasysteem

Horeca, Retail

39,- t/m 109,- per maand

999,-

Kassasysteem.info-horeca

Kassasystemen voor in de horeca

Werken in de horeca draait om service. Daarbij is een goede samenwerking tussen bediening, bar en keuken ontzettend belangrijk. Een kassasysteem met de juiste hard- en software integraties is daardoor onmisbaar.

Hierbij is het belangrijk te kijken naar de specifieke wensen voor jouw onderneming. Een kleine koffiezaak heeft andere behoeftes dan een groot restaurant met bezorgservice.

Daarom bieden veel aanbieders van kassasystemen voor de horeca verschillende oplossingen. Op die manier kun je het systeem vinden dat het beste bij jouw zaak past.

Welke onderdelen zijn belangrijk voor een horeca POS kassasysteem?

Goede horeca kassasystemen voegen waarde toe aan jouw organisatie en manier van werken. Er zijn verschillende onderdelen waarop je de systemen kunt vergelijken. Niet elk onderdeel is voor elke onderneming even belangrijk.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van onderwerpen waarop je de horecasystemen kunt vergelijken.

lightspeed horeca

Hardware

POS systemen zijn onder te verdelen in twee hoofdonderdelen: de hardware en de software. De hardware bestaat uit onder andere de iPad met iPad stand, betaalterminal, een kassalade, bonprinter en eventueel een keuken buzzer. De iPad is vaak niet inbegrepen in de standaard kits, maar is meestal wel bij te bestellen. Ook is de standaard hardware uit te breiden met extra betaalterminals, bonprinters of andere onderdelen om zo te voldoen aan jouw wensen.

Horeca management

Het managen van zowel de zaak als de belangrijkste onderdeel van het systeem zijn natuurlijk erg belangrijk. Je wilt bijvoorbeeld weten of je via de integraties eenvoudig aan voorraadbeheer kunt doen, het menu en de tafelindeling kunt wijzigen, kunt communiceren met de keuken en het personeel kunt managen. Voor kleinere horecazaken is niet alles hiervan belangrijk, maar zeker voor grotere ondernemingen kan het erg belangrijk zijn om op bovenstaande punten invloed te hebben.

Bestellingen

Het goed kunnen opnemen van bestellingen is een erg belangrijk onderdeel van een goed POS systeem voor de horeca. Bij sommige systemen kun je klanten direct zelf wat laten bestellen aan tafel via een self-order menu. Maar ook de integratie voor bezorg- en afhaal diensten is voor sommige horecazaken ontzettend belangrijk. En wat dacht je van het duidelijk aan kunnen geven van allergieën of andere wensen van jouw klanten? Allemaal onderwerpen waar je over na moet denken bij het maken van een keuze.

Opslag en online gebruik

Het kan zo zijn dat je internet een keer uitvalt. Dan is het fijn als alles doorwerkt. Sommige systemen kunnen dit en dat kan dan ook een reden zijn om een dergelijk kassasysteem aan te schaffen. Ook werken veel horeca kassasystemen tegenwoordig in de cloud, waardoor je data veilig wordt opgeslagen en niet van hardware afhankelijk is.

Personeel

Op het gebied van personeel bieden kassasystemen voor de horeca ook verschillende opties. Zo kan het personeel soms in- en uitklokken en kun je verschillende gebruikersprofielen maken waar verschillende informatie in staat. Ook het maken van een personeelsplanning is met sommige software integraties ook mogelijk. En zelfs het rapporteren op medewerkerniveau wordt soms ondersteund zodat je de prestaties van iedereen kunt inzien.

Meerdere locaties

Wanneer je meerdere locaties hebt van jouw onderneming wil je soms de voorraad herverdelen. Het is fijn wanneer het POS systeem dit ondersteunt. Ook is het fijn wanneer klantdata beschikbaar is op meerdere locaties en klanten hun cadeaubonnen op alle locaties kunnen inleveren. Als laatste wil je ook per locaties een rapportage kunnen opvragen zodat je de prestaties kunt vergelijken. Denk hier dus ook over na wanneer je onderzoek doet naar een goed systeem.

Rapportage & Inzichten

Rapportages en inzichten zijn erg belangrijk voor het managen en verbeteren van jouw zaak. Wat zijn jouw best verkochte items, hoe staat het met de voorraad en wat is de omzet en performance van de afgelopen dagen? De rapportagemogelijkheden zijn bij elk systeem en integratie weer anders, dus neem de tijd om hier ook goed over na te denken. Daarnaast is het ook fijn als je jouw kassasysteem meteen kunt integreren met boekhoudsoftware. Dat scheelt een hoop tijd en zorgt voor een betere administratie.

Klantenbinding

Het binden van klanten is een erg belangrijk onderdeel van het ondernemen. Een goed kassasysteem voor de horeca ondersteunt dit op verschillende vlakken. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in klantdata zodat je hen persoonlijke aanbiedingen kunt doen. En heb je een happy hour? Dan is het handig als je dit kunt instellen op de kassa zodat dit automatisch wordt doorberekend. Maar ook het aanmaken van cadeaubonnen of ontwerpen van loyaltyprogramma’s zijn fijne extra functies van goede kassasystemen.

Onboarding & Support

Zoals je kunt lezen zijn er erg veel opties voor een goed horeca kassasysteem. Een goede onboarding is dan ook erg belangrijk. Trainingssessies voor het team, e-mail en chat ondersteuning en zelfs 24/7 hulplijnen voor als er een probleem is. Niet elke aanbieder is altijd bereikbaar en als dit belangrijk is voor jouw onderneming dan kan dit een belangrijke reden zijn om voor een ander systeem te kiezen.

MODEL

 NAAM

GESCHIKT VOOR

PRIJS SOFTWARE

 PRIJS HARDWARE

REVIEW

BESTEL

Horeca

79,- t/m 209,- per maand

N/A

Zettle Kassasysteem

Horeca, Retail

1,95 % per transactie

249,- t/m 699,-

SumUp Kassasysteem

Horeca, Retail

39,- t/m 109,- per maand

999,-

Verkoop meer

Breid je onderneming uit met slimme software, bespaar tijd en verhoog je omzet.

Contactloos betalen

Bied snelle contactloze betalingen aan door één swipe of klik met de betaalpas.

Alles in één

Alles wat je nodig hebt door het naadloos integreren van soft- en hardware.