Kassasysteem Retail

Kassasysteem.info-retail

Kassasystemen voor in de retail

Wanneer je in de retail werkt is een goed kassasysteem onmisbaar. Daarnaast zijn er tegenwoordig steeds meer winkels die zowel on- als offline verkopen. Een digitaal kassasysteem met handige software integraties kan dan erg veel waarde toevoegen aan jouw onderneming.

Ook het type onderneming kan invloed hebben op jouw keuze. Zo speelt de grootte en complexiteit van de voorraad een rol, maar ook het aantal locaties.

Lees verder om te bepalen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kassasysteem voor de detailhandel.

Welke onderdelen zijn belangrijk voor een goed retail POS kassasysteem?

Er zijn verschillende onderdelen waarop je de retail kassasystemen kunt vergelijken. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat je kunt bepalen welke punten voor jou van toepassing zijn.

Wel zo makkelijk bij de vergelijking van het aanbod en je keuze voor een geschikt kassasysteem.

lightspeed retail

Hardware

De hardware van een retail kassasysteem bestaat uit verschillende onderdelen. Vaak hebben aanbieders een standaardpakket, welke naar wens is aan te passen en/of uit te breiden. Een hardwarepakket voor in je winkel bestaat vaak uit een standaard voor je iPad, (iPad vaak niet inbegrepen), een bonprinter, betaalterminal, kassalade en barcodescanner. Wanneer je een grote winkel hebt kun je hier eenvoudig extra onderdelen aan toevoegen om zo het aantal kassa’s uit te breiden. De hardware wordt vervolgens gekoppeld met de software, waarover wij hieronder meer vertellen.

Offline en/of online verkoop

Winkels verkopen steeds vaker zowel off- als online (omnichannel). Het is dan belangrijk dat jouw kassasysteem dit ondersteunt. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid om de voorraad tegelijkertijd aan jouw winkel en website te koppelen. Op die manier voorkom je dat er online bestellingen worden gedaan die niet meer beschikbaar zijn. Ook is het fijn wanneer klanten zowel on- als offline worden herkend en kunnen meedoen aan loyalty programma’s of kortingsacties. 

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer is erg belangrijk in de retail. Het is daarom van groot belang om te achterhalen welke functionaliteiten het verschillende kassasystemen bieden en welke ook nodig zijn voor jouw onderneming. Is het bijvoorbeeld eenvoudig om producten toe te voegen aan de voorraad? Kun je de voorraad op een handige manier categoriseren? Is er een directe koppeling mogelijk met de inkoop? Wordt de voorraad live bijgehouden en kun je deze ook koppelen aan de webshop? En kun je de voorraad ook goed bijhouden als je deze over meerdere locaties heen wilt managen? Belangrijke vragen om te beantwoorden bij het vergelijken van de verschillende kassasystemen voor winkels.

Rapportages

Een goed retail kassasysteem biedt inzichten over de prestaties van jouw winkel. Het ene kassasysteem is daar uitgebreider in dan de ander. Sommige aanbieders leveren rapportages over de beste presterende producten, omzet in bepaalde periodes en hoe vaak klanten in jouw winkel komen. Daarnaast zijn er systemen die ook inzicht geven in de prestaties van werknemers zodat je deze onderling kunt vergelijken en kunt aansturen.

Klantenbinding

Het is erg fijn als je klanten kunt kunnen binden aan jouw winkel. Een goed kassasysteem helpt je daarbij. Het geeft je de mogelijkheid om een klantenbestand aan te leggen en deze te koppelen aan loyaliteitsprogramma’s. Ook kun je specifieke klanten aanbiedingen doen die bij hen passen of een berichtje sturen als hun favoriete product weer op voorraad is. Op die manier kun je net wat extra’s doen voor jouw klanten. Ook geeft een goed kassasysteem informatie over de klantendatabase, hun aankopen en de trends die daarin te zien zijn. Daar kun je dan jouw beleid op aanpassen.

Meerdere locaties

Wanneer je een onderneming hebt met meerdere locaties is het fijn als een kassasysteem functies heeft die daarop aansluiten. Bijvoorbeeld het koppelen en heralloceren van de voorraad van de verschillende winkels zodat je dit efficiënt kunt managen. Maar ook rapportages en inzichten voor zowel alle winkels samen als elke vestiging apart zijn dan erg fijn. Op die manier kun je de statistieken goed vergelijken en op basis daarvan handelen. Niet elk kassasysteem voor retail biedt dit aan dus het is goed om daar naar te kijken indien je meerdere locaties hebt.

MODEL

 NAAM

GESCHIKT VOOR

PRIJS SOFTWARE

 PRIJS HARDWARE

REVIEW

BESTEL

Retail

79,- t/m 209,- per maand

N/A

Horeca, Retail

1,95 % per transactie

249,- t/m 699,-

Horeca, Retail

39,- t/m 109,- per maand

999,-

Verkoop meer

Breid je onderneming uit met slimme software, bespaar tijd en verhoog je omzet.

Contactloos betalen

Bied snelle contactloze betalingen aan door één swipe of klik met de betaalpas.

Alles in één

Alles wat je nodig hebt door het naadloos integreren van soft- en hardware.